EST News - Jurnalism.

EconomieÎn lume

În doi ani am putea avea taxiuri zburătoare

EST News

V-aţi săturat de ambuteiaje, şoferi care nu au nicio legătură cu condusul pe drumurile publice sau de gropile din asfalt cu damf de corupţie municipală? Ei bine, o companie germană, Volocopter, se pregăteşte să facă o frumoasă surpriză posesorilor de autoturisme exasperaţi de trafic.

Volocopter vrea să scoată pe piață un taxi zburător, în întregime electric, şi a lansat rezervarea primelor curse, estimându-se că acestea ar putea avea loc peste 2-3 ani.

Preţul unei curse de lansare este de 300 de euro şi include un video cu zborul şi un certificat personalizat. Rezervarea biletelor presupune un avans de 10%, însă merită deoarece numărul lor este de doar o mie.

„Pe baza testare efectuate și a reglementării acestui gen de servicii, am creat drumul spre stadiul în care astfel de zboruri vor fi ceva banal, în multe oraşe, în viitorul apropiat”, a declarat Florian Reuter, CEO al Volocopter.

Fondat în anul 2011 de Alexander Zosel și Stephan Wolf, compania germană a obținut, până acum, investiții totale de circa 132 milioane de dolari. Printre investitori se numără Daimler (care deține brandul Mercedes) și producătorul american de procesoare Intel.

Principalele vehicule electrice proiectate de Volocopter sunt eVTOL, un aparat de zbor pilotat de la bord, și VoloCity, un taxi zburător, ce va transporta pasageri, dar care va fi pilotat de la sol, din stații special amenajate.