EST News - Jurnalism.

În lume

Masca redevine obligatorie în Grecia

Luca Alexandrescu

Cu un bilanţ provizoriu de 202 decese şi circa 4.200 de infectări cu noul coronavirus, autorităţile din Grecia au decis reintroducerea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice închise, relatează AFP.

De la începutul lunii iulie, moment la care au fost redeschise frontierele statului mediteraneean, 1,3 milioane de oameni au intrat în ţară, înregistrându-se 340 de infectări.

Ministrul grec al protecţiei civile a enumerat spaţiile unde oamenii vor fi obligaţi să-şi pună măştile sanitare: bănci, magazine alimentare, instituţii publice, transport public, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare şi frizerii.

Autorităţile au exclus impunerea unei izolări generale, insistând asupra faptului că „nu este niciun motiv să intrăm în panică”. Masca era deja obligatorie pentru cei care foloseau transportul public, precum şi în supermarket.

De reţinut şi faptul că turiştilor care vor să-şi petreacă vacanţa în Grecia li se solicită, la intrarea în ţară, să prezinte un test negativ de COVID-19.