EST News - Jurnalism.

AcumÎn lume

Rata sinuciderilor îngrijorează autorităţile americane

EST News

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, prin vocea directorului său, Robert Redfield, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia tinerilor americani, grav afectaţi psihologic de izolarea impusă ca urmare a pandemiei.

„Sunt de părere că prețul pentru ca națiunea noastră să mențină școlile închise este substanțial și sper că resursele necesare vor fi puse la dispoziție. Dar am văzut un alt cost, în special în licee”, a spus Dr. Redfield, adăugând că numărul tinerilor care au căzut victime supradozelor de stupefiante a crescut alarmant.

Directorul CDC a insistat asupra faptului că sănătatea trebuie privită în lumina „bunăstării sociale globale a individului”, care presupune „deschiderea școlilor într-un mod în care oamenii să fie confortabili și în siguranță”.

În urmă cu două luni, câteva sute de medici americani i-au scris președintelui Donald Trump pentru a atrage atenția asupra „prejudiciului pe termen scurt, mediu și lung pentru sănătatea oamenilor” pe care îl presupune izolarea prelungită la domiciliu. Medicii petiţionari au subliniat că autorităţile vor fi nevoite să gestioneze milioanele de cazuri de alcoolism, atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență renală. „La tineri, prejudiciul va însemna instabilitate financiară, șomaj, disperare, dependență de droguri, sarcini neplanificate, sărăcie și abuz”, se precizează în scrisoarea amintită.

Trebuie spus şi faptul că, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 28 de milioane de americani şi-au pierdut deja locurile de muncă, categoriile cele mai afectate fiind tinerii şi femeile.