EST News - Jurnalism.

Acum


AcumÎn lume

Cum se distruge o ţară – cazul Liban. Plus: pe străzile însângerate ale Beirutului

Supranumită cândva „Elveţia Orientului Mijlociu”, Libanul şi-a pierdut complet strălucirea, în ultimele decenii. Războiul civil, luptele nesfârşite între musulmani şi creştini, interesele ţărilor din vecinătate şi chiar ale marilor puteri, toate acestea, la care se adaugă corupţia, au transformat ţara într-o umbră a ceea ce a reprezentat odată.
EST News

Acum

D de la Demnitate

Puntea între cine am fost și cine voi fi este cine sunt
Petru Cotnăreanu

Acum

Ce au scos la iveală alegerile din Polonia

Andrzej Duda (48 de ani), preşedintele în funcţie al Poloniei, a câştigat un nou mandat de şef al statului în faţa contracandidatului său de orientare progresistă, Rafal Trzaskowski, primar al Varşoviei. Prezenţa la urne a fost neobişnuit de ridicată, de 68,12%, potrivit Comisiei electorale din Polonia. Duda este căsătorit şi are o fiică, iar în afara politicii şi-a construit o carieră juridică şi universitară.
Luca Alexandrescu

Acum

Scaunul premierului bulgar se clatină după ce a fost pozat dormind pe bani

Situaţia politică şi socială din Bulgaria este extrem de tensionată la aproximativ o lună de când presa de la Sofia a publicat fotografii cu premierul Boiko Borisov (61 de ani) dormind alături de un revolver şi de o sumă mare de bani.
EST News

Acum

Spiritul otoman îl bântuie din nou pe preşedintele Turciei

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele autocrat al Turcei, a semnat decretul de transformare în moschee a fostei bazilici „Sfânta Sofia” din Istanbul, monument bizantin cu o mare semnificaţie pentru creştinătatea răsăriteană. Gestul lui Erdogan a stârnit deja un val de critici internaţionale deoarece „AyaSofia” face parte din patrimoniul mondial UNESCO încă din 1985.
Luca Alexandrescu

AcumEconomie

Branduri „rasiste” care vor dispărea. Şi un Iisus care să nu fie „alb”

Companiile americane care au în portofoliile de promovare a propriilor produse logo-uri înfăţişând persoane de culoare vor renunţa la acestea. Chiar şi cuvintele care ar putea leza în vreun fel anumite sensibilităţi vor dispărea de pe etichete.
EST News

Acum

Cine este premierul francez trimis doi ani după gratii

Prim-ministru al Franţei în perioada 2007-2012 şi candidat la alegerile prezidenţiale din 2017, François Fillon (66 de ani) s-a ales cu doi ani de închisoare şi 375.000 de euro amendă pentru deturnare de fonduri, anunţă presa franceză. Soţia sa, Penelope, ar urma să ispăşească o pedeapsă de trei ani de închisoare şi să plătească o altă amendă de 375.000 de euro.
Luca Alexandrescu

Acum

China şi India, pe punctul de a da foc lumii

Ca şi cum pandemia nu ar fi fost de ajuns pentru instabilitatea situaţiei mondiale, veşti îngrijorătoare continuă să vină din zona Asiei. Pentru prima oară în ultima jumătate de secol, incidentele violente de la graniţa indiano-chineză duc la pierderi de vieţi omeneşti, notează BBC.
EST News

AcumEconomie

Cu masca pe-o ureche

Iar e sâmbătă, iar e soare și eu fug iar la magazinul meu preferat, pentru că trebuie să reumplu cămara, frigiderul, garajul și bucătăria că, deh!, până sâmbăta viitoare câte nu se pot întâmpla…
Petru Cotnăreanu

Acum

Ultimul dictator de tip sovietic din Europa ar putea pierde puterea

„Bat’ka” sau „Părintele naţiunii” este supranumit Aleksandr Lukaşenko (65 de ani), care deţine puterea absolută în Belarus de un sfert de secol. Destrămarea URSS l-a prins în poziţia de director al unui sovhoz (fermă agricolă sovietică), dar nu i-au trebuit decât vreo trei ani pentru a ajunge în fruntea ţării al cărei nume se traduce „Rusia albă”.
EST News