EST News - Jurnalism.

Canada


CanadaMontrealQuebec

Românii din Canada care merg în ţară intră direct în izolare, timp de 14 zile

Ambasada României la Ottawa comunică faptul că, la 23 iunie, a fost actualizată lista statelor din care cetăţenii români se pot reîntoarce în ţară fără a fi obligaţi să intre imediat în izolare/carantină, împreună cu membrii familiilor şi apropiaţii lor cu care intră în contact.
EST News

CanadaEconomieQuebec

Starea de bine

Dacă până acum am trecut prin mai multe stări, de la cea de urgență, la cea de necesitate, de alertă, sau câte au mai fost, sper să ajungem într-o bună zi și la starea de bine. Cât de repede va veni și cum va arată noua stare, e prematur să mă pronunț.
Petru Cotnăreanu

Canada

Prin Ottawa, după stafii

Secretul unui „vagabondaj” cultural de succes printr-o urbe istorică este duşul fierbinte de dimineaţă şi cafeaua de după. Pentru cei binecuvântaţi cu apetit la primele ore ale zilei, se poate adăuga şi un mic dejun britanic, cu ouă, bacon şi pâine prăjită.
George Radulescu

CanadaFrançais/English

Six millions de demandes d’aide financière au Canada

Depuis le début de la crise sanitaire qui a entraîné la suspension de toutes les activités économiques non essentielles, environ six millions de demandes d’aide financière ont été reçues par le gouvernement canadien.
EST News

CanadaMontrealSport

Amintiri olimpice: Nadia sau prenumele unei generaţii canadiene

Nu departe de „orhideea chinezească” răsărită în mijlocul Montrealului („Quartier chinois”) dai peste bulevardul René-Lévesque, botezat după numele jurnalistului ajuns premier al Québecului. În luna iulie a anului 2016, pe „500 René-Lévesque Ouest”, adică în faţa Casei Olimpice canadiene, am văzut ceea ce nu-mi imaginam: mii de oameni veniţi să o aclame pe Nadia Comăneci (foto – încadrată de soţul său, Bart Conner şi de înotătoarea Annie Pelletier).
George Radulescu

CanadaMontrealSport

Amintirea unui mare succes: româncele au învins Canada la Montreal

Se întâmpla în aprilie 2015, la început de primăvară quebecheză. Echipa de FedCup a României, fără Simona Halep în componenţă, învingea reprezentativă similară a Canadei, cu Eugenie Bouchard pe post de vedetă.
EST News