EST News - Jurnalism.

Economie


Economie

C de la Credit

Salut Ioane, salut Vasile! Care mai e viața pe la voi? Ei, cum să fie, tot așa cum știi, numai ceva mai bună. Măi să fie, toată lumea e stresată de frica îmbolnăvirii cu noul virus, de măsurile impuse de guvernanți, de pierderea locurilor de muncă, ca să nu mai adaug și altele, iar la tine e tot mai bine.
Petru Cotnăreanu

AcumEconomie

Branduri „rasiste” care vor dispărea. Şi un Iisus care să nu fie „alb”

Companiile americane care au în portofoliile de promovare a propriilor produse logo-uri înfăţişând persoane de culoare vor renunţa la acestea. Chiar şi cuvintele care ar putea leza în vreun fel anumite sensibilităţi vor dispărea de pe etichete.
EST News

Economie

Pentagon: 20 de companii chineze, controlate de armata Chinei

Tensiunile dintre administraţiile de la Washington şi Beijing, amplificate de pandemia de coronavirus, sunt departe de a coborî în intensitate. Pentagonul a prezentat o listă cu 20 de companii chineze care ar fi deținute sau controlate de armata Chinei, informează Bloomberg.
Luca Alexandrescu

Economie

11.000 de miliarde de dolari, răspunsul fiscal în faţa pandemiei

Fondul Monetar Internațional şi World Economic Outlook au anunţat că peste două treimi din guvernele lumii și-au amplificat răspunsul fiscal în fața pandemiei, față de luna aprilie, acesta fiind estimat la 11.000 de miliarde de dolari. În aprilie, răspunsul a fost de 8.000 de miliarde de dolari.
EST News

AcumEconomie

Cu masca pe-o ureche

Iar e sâmbătă, iar e soare și eu fug iar la magazinul meu preferat, pentru că trebuie să reumplu cămara, frigiderul, garajul și bucătăria că, deh!, până sâmbăta viitoare câte nu se pot întâmpla…
Petru Cotnăreanu

Economie

Femeile, marile victime ale pandemiei

Închiderea grădiniţelor şi a şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus a avut efecte notabile asupra femeilor cu servicii sau cu mici afaceri. Cuplurile s-au văzut nevoite să decidă care dintre parteneri va sta acasă pentru a se îngriji de copii. Deseori, femeile au salarii mai mici decât bărbaţii, motiv pentru care rămân acasă, relevă un studiu al Fundaţiei „Hans Böckler” din Germania.
EST News

CanadaEconomieQuebec

Starea de bine

Dacă până acum am trecut prin mai multe stări, de la cea de urgență, la cea de necesitate, de alertă, sau câte au mai fost, sper să ajungem într-o bună zi și la starea de bine. Cât de repede va veni și cum va arată noua stare, e prematur să mă pronunț.
Petru Cotnăreanu

Economie

„Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ!”

Condiţiile grele de lucru şi abuzurile unor fermieri germani au scos în stradă, la Bonn, zeci de muncitori români, care au protestat şi din cauza pasivităţii statului român faţă de situaţia lor.
EST News

Economie

Banca Mondială: Teoretic, China are cea mai mare economie din lume

Eurostat a dat publicităţii rezultatele Programului internațional de comparare a economiilor, care plasează China pe primul loc la ponderea în economia mondială, pe baza Produsului Intern Brut (PIB), exprimat la paritatea puterilor de cumpărare standard.
EST News

Economie

Un american a vândut „alifie anti-5G” şi a strâns jumătate de milion de dolari

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a pus la cale o înșelătorie de proporţii pentru cei convinși că tehnologia 5G îi poate îmbolnăvi cu noul coronavirus, anunţă Europa FM.
Luca Alexandrescu