EST News - Jurnalism.

În lume


În lume

Aventurile sexuale ale fostului rege Juan Carlos I şi acuzaţiile de corupţie bulversează Spania

A devenit rege la vârsta de 37 de ani, după moartea generalului Francisco Franco care a instituit un regim autoritar în Spania vreme de patru decenii. Tânărul suveran Juan Carlos I, crescut şi instruit într-ale politicii de însuşi şeful statului, a ales să instaureze democraţia parlamentară la Madrid, după model britanic.
EST News

AcumÎn lume

Cum se distruge o ţară – cazul Liban. Plus: pe străzile însângerate ale Beirutului

Supranumită cândva „Elveţia Orientului Mijlociu”, Libanul şi-a pierdut complet strălucirea, în ultimele decenii. Războiul civil, luptele nesfârşite între musulmani şi creştini, interesele ţărilor din vecinătate şi chiar ale marilor puteri, toate acestea, la care se adaugă corupţia, au transformat ţara într-o umbră a ceea ce a reprezentat odată.
EST News

În lume

Putin şi Lukaşenko îşi ascut „cuţitele” după o lovitură de stat ratată

Rusia şi Belarus întreţin relaţii diplomatice tensionate de la sfârşitul anului trecut, atunci când preşedintele Aleksandr Lukaşenko a acuzat Kremlinul că urmăreşte să-i reducă ţara la statutul de vasal şi să se amestece în alegerile din 9 august pentru a-l face să piardă puterea. Televiziunea de stat din Belarus a difuzat, ieri, imagini filmate în momentul arestării a 32 de mercenari ruşi, membri ai unui grup paramilitar numit „Wagner”. Mercenarii sunt suspectaţi că ar îndeplini ordinele Moscovei pentru acţiuni de destabilizare a statului. Aceştia ar fi sosit la Minsk în noaptea de 24 spre 25 iulie şi s-ar fi cazat la un hotel, pentru ca două zile mai târziu să se mute la un sanatoriu din regiune.
EST News

În lume

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor l-ar putea înlocui pe Donald Trump

Ideea amânării alegerilor prezidenţiale americane din cauza pandemiei de coronavirus, vehiculată pe Twitter de către Donald Trump, n-ar fi, la o primă vedere, în avantajul actualului lider de la Washington.
Luca Alexandrescu

În lume

Masca redevine obligatorie în Grecia

Cu un bilanţ provizoriu de 202 decese şi circa 4.200 de infectări cu noul coronavirus, autorităţile din Grecia au decis reintroducerea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice închise, relatează AFP.
Luca Alexandrescu

În lume

Interzicerea ieşirii în spaţiile publice pe timpul pandemiei, declarată neconstituţională în Austria

Curtea Constituţională a Austriei a decis că ministrul sănătăţii Rudolf Anschober şi-a depăşit atribuţiile legale la începutul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres. Anschober a emis o ordonanţă bazată pe o lege ce permitea interzicerea prezenţei cetăţenilor doar în anumite locuri publice, fără a-i acorda autoritatea de a impune o izolare generală.
Luca Alexandrescu

În lume

Grecia şi Turcia se înfruntă în Marea Egee

Insula grecească Kastellorizo este noul punct nevralgic al relaţiilor dintre Atena şi Ankara, turcii fiind interesaţi să exploateze un zăcământ de gaze din Marea Egee. Marina greacă a intrat în alertă şi în „pregătiri consolidate”, potrivit AFP, care citează un înalt ofiţer al armatei elene.
Luca Alexandrescu

În lume

Supraponderalii îi bagă „la apă” pe gondolierii veneţieni

Veneția are 276 de canale, cu o lungime totală de aproximativ 30 de kilometri. Gondolierii, cei care-i plimbă pe turişti pe canalele întortocheate, simt o nouă ameninţare la adresa meseriei pe care o practică – greutatea corporală a unor iubitori de promenade romantice.
Luca Alexandrescu

În lume

Marea învrăjbire şi speciile pandemice

În timp ce lumea aşteaptă, tăcută, o revenire improbabilă la serviciu sau la activităţile urbane abandonate brusc pe 13 martie, reţelele sociale au devenit un sângeros câmp de luptă.
EST News