EST News - Jurnalism.

Quebec


Exclusiv EST NewsMontrealQuebec

Vânzările de case sunt în creştere la Montreal

După reluarea activităţii imobiliare în luna mai, odată cu suspendarea restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei, piaţa imobiliară din Montreal a avut un răspuns foarte surprinzător. Numărul de vânzări şi preţul mediu al proprietăţilor sunt în creştere, dar numărul noilor listări şi timpul de vânzare scad.
Marius Man

CanadaMontrealQuebec

Românii din Canada care merg în ţară intră direct în izolare, timp de 14 zile

Ambasada României la Ottawa comunică faptul că, la 23 iunie, a fost actualizată lista statelor din care cetăţenii români se pot reîntoarce în ţară fără a fi obligaţi să intre imediat în izolare/carantină, împreună cu membrii familiilor şi apropiaţii lor cu care intră în contact.
EST News

CanadaEconomieQuebec

Starea de bine

Dacă până acum am trecut prin mai multe stări, de la cea de urgență, la cea de necesitate, de alertă, sau câte au mai fost, sper să ajungem într-o bună zi și la starea de bine. Cât de repede va veni și cum va arată noua stare, e prematur să mă pronunț.
Petru Cotnăreanu

Exclusiv EST NewsQuebecViața de zi cu zi

Criza psihologică

Trăim o perioadă de singurătate, de izolare. Ne-am închis… în noi înșine.
Angela Cîmpan

AcumEditorialQuebec

De ce nu cred în curcubeie

Nu-mi plac înregimentările, prin natura lor. Atitudinile „la modă” mi se par ridicole, ca şi aceia care se forţează să le adopte. De regulă, orice „mobilizare în masă” eşuează în fals. Mirosul artificialului e dăunător sănătăţii morale.
Marian Borca

QuebecVideo

„Sûreté du Québec” le recomandă zeloşilor să nu mai denunţe orice

„Facem apel la judecata dumneavoastră şi la bunul-simţ general. Centrala noastră telefonică este supraaglomerată în această perioadă (…) Da, trebuie denunţate adunările exterioare şi cele interioare, însă nu trebuie să cădem în paranoia”, se arată într-un scurt video difuzat de către „Sûreté du Québec”.
EST News

EditorialExclusiv EST NewsFrançais/EnglishQuebec

Petite tablette d’inconfort urbain

Je me demande parfois combien d’entre nous observent « les petites choses » qui gênent notre vie quotidienne, comme le geste largement généralisé de porter le sac à dos en pleine foule dans le transport public.
George Radulescu

EditorialQuebec

De ce se pleacă din Quebec

Un domn în vârstă, stabilit la Montreal de 40 de ani, îmi spunea, în sala de aşteptare a unui service auto, că majoritatea emigranţilor de aici nu vor rămâne niciodată prin aceste locuri. Vin, muncesc o vreme şi pleacă unde văd cu ochii.
George Radulescu