EST News - Jurnalism.

Spiritualitate


Oameni cu stilSpiritualitate

Cuvinte în vremea urii. Părintele Sofian: „Suntem ca între mii și milioane de microbi”

„Nu judeca, nu judeca pe nimeni, niciodată nu judeca! Nu-ți dai tu seama cât de gravă este călcarea acestei porunci înaintea lui Dumnezeu, nu-ți poți da seama!”, le spunea apropiaţilor săi Părintele Sofian Boghiu (1912-2002), cel care a rămas în amintirea multor oameni drept o dovadă a biruinței binelui asupra răului.
EST News

SpiritualitateViața de zi cu zi

Maimuţa urcată pe Altar

A încetat de mult timp să mai fie uimitor amestecul de ură şi prostie crasă, deşertat în spaţiul public de la declararea pandemiei încoace. Ne-am obişnuit cu asta, din nefericire, şi, majoritatea dintre noi, oameni rezonabili, tac resemnaţi.
Luca Alexandrescu

SpecialSpiritualitate

Răstignirea lui Hristos a încălcat dreptul iudaic

Conspiraţia politică a fariseilor şi a saducheilor împotriva Lui Hristos a generat un şir de ilegalităţi ce au culminat cu răstignirea Celui care a marcat ireversibil istoria umanităţii. Căpeteniile religioase ale iudeilor au încălcat toate procedurile prevăzute de legea ebraică în cazul acuzaţilor. La rându‑i, guvernatorul roman Ponţiu Pilat le‑a dat satisfacţie acestora, tot din raţiuni politice, deşi, potrivit principiilor dreptului roman, Iisus nu se făcea vinovat de nimic.
George Radulescu

SpecialSpiritualitate

Ortodoxie şi bun-simţ

Din capul locului vă spun că rândurile care urmează nu sunt despre Biserica Ortodoxă Română şi ierarhii ei, ci despre Ortodoxie, ca fenomen spiritual. Diferenţa o poate face orice om de bun-simţ, cu o pregătire intelectuală medie. Găsesc cel puţin ciudate atacurile furibunde împotriva celor care mai au „îndrăzneala” de a-şi manifesta credinţa. „Performanţele” în materie ale comunismului sunt ameninţate.
George Radulescu

AcumSpiritualitate

Un fragment din Coroana lui Iisus se află în România

Monseniorul Vladimir Ghika, unul dintre martirii creştini din închisorile comuniste, a adus în România un fragment din Coroana purtată de Iisus Hristos la momentul răstignirii pe cruce.
George Radulescu