EST News - Jurnalism.

EconomieViața de zi cu zi

Peste jumătate dintre canadienii francofoni nu vor să revină la birou

EST News

Aproximativ 87% dintre locuitorii provinciei francofone a Canadei, Quebec, sunt convinşi că angajatorii lor au luat toate măsurile necesare pentru a-i proteja de Covid-19 la locurile de muncă, însă cu toate acestea nu vor să revină la serviciu. Un sondaj ADP Canada relevă faptul că locuitorii Quebecului se simt în largul lor la domiciliu şi că puţini dintre ei – circa 14% – şi-ar dori să revină la vechea rutină.

Cei care au participat la sondajul respectiv provin atât din rândurile simplilor angajaţi, cât şi ale persoanelor cu funcţii de conducere. Ei sunt convinşi că productivitatea muncii nu a scăzut din cauza lucrului de acasă, ba chiar ar fi apărut oportunităţi de promovare în funcţii.

Totuşi, 69% dintre repondenţi declară că nu sunt pregătiţi pentru o diminuare a salariului, dată fiind activitatea de la distanţă şi programul de serviciu mult mai flexibil ca înainte de pandemie. Specialiştii în resurse umane îşi explică acest lucru prin fiabilitatea mijloacelor tehnologice folosite de companii pentru a-şi ţine angajaţii acasă în ultimele şase luni. Oamenii ar fi constatat că îşi pot face treaba şi fără a fi prezenţi fizic la birou şi că economisesc mult timp cu transportul.

În acest context trebuie avută în vedere şi începerea anului şcolar, majoritatea angajaţilor simţindu-se mult mai confortabil să lucreze de acasă şi să se ocupe de copii. De asemenea, Ordinul consilierilor în resurse umane din Quebec a remarcat că multe companii sunt dispuse să-şi convoace angajaţii la sediu doar atunci când organizează evenimente sau sesiuni de formare profesională.