EST News - Jurnalism.

QuebecVideo

„Sûreté du Québec” le recomandă zeloşilor să nu mai denunţe orice

EST News

„Facem apel la judecata dumneavoastră şi la bunul-simţ general. Centrala noastră telefonică este supraaglomerată în această perioadă (…) Da, trebuie denunţate adunările exterioare şi cele interioare, însă nu trebuie să cădem în paranoia”, se arată într-un scurt video difuzat de către „Sûreté du Québec”.

Poliţia provincială explică faptul că nu este potrivit să apelezi numărul de urgenţă 911 pentru a semnala prezenţa a două cupluri de vecini care discută în curtea casei, respectând distanţarea socială. Nici denunţarea oamenilor care se întâlnesc pe stradă întâmplător şi schimbă câteva vorbe nu este încurajată şi nici chemarea poliţiei pentru că o maşină străină se află în faţa casei vecinului. „Il faut agir de bonne fois, avec jugement et gros bon sens!”, concluzionează Sûreté du Québec.

În ultima vreme au fost înregistrate, potrivit autorităţilor, numeroase delaţiuni care nu-şi aveau rostul. Vecinii aflaţi în conflict de mai mult timp, care s-au gândit că ar fi timpul ideal de a-şi plăti poliţe, dar şi cetăţenii afectaţi vizibil de autoizolare au înroşit liniile puse la dispoziţie de Poliţie. Rămâne însă în discuţie dacă nu cumva încurajarea legislativă a delaţiunii de către autorităţi n-ar trebui limitată drastic.