EST News - Jurnalism.

Acum


Acum

Caricaturi umane în pandemie

Nu încape vorbă că România a cunoscut multe personaje de un ridicol grotesc, mai ales de-a lungul istoriei sale postdecembriste. Totuşi, lumea a sperat că, prin trecerea timpului, situaţia se va ameliora, cât de cât, în spaţiul public.
EST News

AcumÎn lumeQuebec

Opriţi timpul! Coborâm la prima.

De-a dreptul înfricoşător este ceea ce se petrece cu oamenii simpli, în această perioadă nedefinită din istoria umanităţii. Nu a fost niciun război devastator şi nici vreo molimă care să radă jumătate din populaţia Europei, aşa cum s-a întâmplat cu ciuma bubonică, dar teroarea psihologică s-a cuibărit în toate cotloanele lumii.
EST News

AcumMontreal

Ce ar fi trebuit să învăţăm de pe urma coronavirusului

Şi n-am învăţat. Ba dimpotrivă, se pare că devenim mai răi unii cu alţii, pe zi ce trece. Acesta este, totuşi, un exerciţiu de gândire pozitivă, în pragul a ceea ce va urma (Dumnezeu mai ştie ce anume).
EST News

AcumÎn lume

Suedia are cele mai puţine cazuri de Covid-19

După ce a fost prezentată ca “exemplu negativ” pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, ca urmare a măsurilor lejere de prevenire pe care le-a adoptat, Suedia este declarată oficial performera luptei împotriva Covid-19.
EST News

Acum

Bolnavii cronici nu au acces în spitalele româneşti

​Spitalele de boli infecţioase din România sunt transformate în “unităţi COVID-19”, pe termen nelimitat, avertizează Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, una dintre cele mai reprezentative asociaţii din ţară. Astfel, cei depistaţi cu HIV sau tuberculoză nu au acces în spitale, nu beneficiază de evaluările necesare, nu sunt operați și sunt puși să aștepte o perioadă nedefinită.
Luca Alexandrescu

Acum

Un început de an şcolar mai trist ca niciodată

În România, copiii se trezesc, se spală şi pornesc, alături de părinţi, spre porţile unor şcoli nepregătite să-i primească. Acolo au de respectat tot felul de reguli incompatibile cu felul lor de a fi şi, deseori, cu logica elementară.
EST News

AcumÎn lume

Ungaria a acordat peste un milion de cetăţenii în zece ani

Aproximativ 1.100.000 de persoane au primit cetățenia maghiară din 26 mai 2010 şi până astăzi, respectiv după adoptarea de către parlamentul de la Budapesta a legii dublei cetăţenii. Afirmaţia îi aparţine lui Arpad Janos Potapy, secretar de stat „pentru politica națională” în guvernul Viktor Orban. „Acest lucru a creat o oportunitate pentru toți ungurii de a se alătura națiunii maghiare într-un sens legal”, a spus Potapy.
EST News

AcumÎn lume

Ticăloşia şi prostia n-au culoare, dar au bani

Mai bine taci decât să spui ceva care, mai devreme sau mai târziu, va fi interpretat în defavoarea ta. Sub tirania acestei „cutume” sociale se desfăşoară viaţa profesională într-un Occident care, până prin urmă cu un deceniu, ne explica doct ce este libertatea de expresie.
EST News

AcumÎn lume

Rata sinuciderilor îngrijorează autorităţile americane

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, prin vocea directorului său, Robert Redfield, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia tinerilor americani, grav afectaţi psihologic de izolarea impusă ca urmare a pandemiei.
EST News

AcumÎn lume

Noutăţi Covid-19: Israelul nu refuză ideea unui vaccin rusesc. Germania este sceptică. OMS îi „blochează” pe dentişti

Ministrul israelian al Sănătăţii a declarat că ţara sa va analiza vaccinul produs de cercetătorii ruşi şi anunţat de către Vladimir Putin, pentru a se lămuri dacă este vorba despre „un produs serios”. Oficialul guvernamental nu a exclus posibilitatea ca Israelul să demareze negocieri pentru achiziţionarea vaccinului.
Luca Alexandrescu