EST News - Jurnalism.

Economie


EconomieQuebec

Specialistul

Zilele trecute citesc în jurnalul de specialitate al Camerei de Securitate Financiară, organism de supraveghere și coordonare a consilierilor financiari din Québec, un articol cu un titlu provocator : Care este munca unui consilier?
Petru Cotnăreanu

EconomieÎn lume

În doi ani am putea avea taxiuri zburătoare

V-aţi săturat de ambuteiaje, şoferi care nu au nicio legătură cu condusul pe drumurile publice sau de gropile din asfalt cu damf de corupţie municipală? Ei bine, o companie germană, Volocopter, se pregăteşte să facă o frumoasă surpriză posesorilor de autoturisme exasperaţi de trafic.
EST News

EconomieMontrealQuebec

Profilul meu

Bună ziua domniilor voastre! Bătrânul și-a scos tacticos pălăria mare de fetru maron și a luat loc la masa de lângă fereastră, în cafeneaua de cartier. Un pahar de apă și două cafele, te rog. Bună să fie, domnule Max! Ca de obicei, una înainte și una după?, întreabă ospătarul. Aşa, așa, după obicei, cum spui dumneata.
Petru Cotnăreanu

EconomieViața de zi cu zi

Otrava pe care o cumpărăm din supermarketuri

„Jungla alimentară” („La jungle alimentaire”) este o carte scrisă de nutriţionista Julie DesGroseillers care tratează problema cumpărăturilor pe care le facem cu toţii din supermarketuri. „La Presse Canadienne” a vorbit cu autoarea, iar concluziile sunt îngrijorătoare pentru oamenii preocupaţi de sănătatea lor.
Luca Alexandrescu

Carți buneEconomie

Munca inutilă, „frecătorii de mentă” şi societatea actuală

Cazul unui contabil finlandez care a murit la birou, lucru descoperit de colegii săi abia după două zile, l-a inspirat pe universitarul britanic David Graeber, de la London School of Economics, să scrie şi să ţină prelegeri despre job-urile inutile care au năpădit societatea contemporană. Zilele trecute a murit şi David Graeber, la numai 59 de ani, dar lumea îşi va aminti cu siguranţă de el şi de munca lui.
EST News

EconomieViața de zi cu zi

Peste jumătate dintre canadienii francofoni nu vor să revină la birou

Aproximativ 87% dintre locuitorii provinciei francofone a Canadei, Quebec, sunt convinşi că angajatorii lor au luat toate măsurile necesare pentru a-i proteja de Covid-19 la locurile de muncă, însă cu toate acestea nu vor să revină la serviciu. Un sondaj ADP Canada relevă faptul că locuitorii Quebecului se simt în largul lor la domiciliu şi că puţini dintre ei – circa 14% – şi-ar dori să revină la vechea rutină.
EST News

Economie

Cartea s-a hotărât să moară în România. Iar guvernul a dat bani televiziunilor

Un exemplu de manevră mizerabilă a politicienilor noștri de mai bine de 30 de ani: băgăm bani în presă pentru că avem nevoie ca să apărem în fiecare zi la televizor, iar pe editori și librari îi lăsăm să se descurce, care supraviețuiește, bine, care moare, Dumnezeu cu mila!, cartea nu ne este de niciun folos, cu cât consumul de carte scade, cu atât sunt mai mari șanse să manipulăm cu succes, să dirijăm, să fraierim poporul îndobitocit, în tot timpul anului, nu numai în campaniile electorale!
Petre Barbu

Economie

C de la Credit

Salut Ioane, salut Vasile! Care mai e viața pe la voi? Ei, cum să fie, tot așa cum știi, numai ceva mai bună. Măi să fie, toată lumea e stresată de frica îmbolnăvirii cu noul virus, de măsurile impuse de guvernanți, de pierderea locurilor de muncă, ca să nu mai adaug și altele, iar la tine e tot mai bine.
Petru Cotnăreanu

AcumEconomie

Branduri „rasiste” care vor dispărea. Şi un Iisus care să nu fie „alb”

Companiile americane care au în portofoliile de promovare a propriilor produse logo-uri înfăţişând persoane de culoare vor renunţa la acestea. Chiar şi cuvintele care ar putea leza în vreun fel anumite sensibilităţi vor dispărea de pe etichete.
EST News

Economie

Pentagon: 20 de companii chineze, controlate de armata Chinei

Tensiunile dintre administraţiile de la Washington şi Beijing, amplificate de pandemia de coronavirus, sunt departe de a coborî în intensitate. Pentagonul a prezentat o listă cu 20 de companii chineze care ar fi deținute sau controlate de armata Chinei, informează Bloomberg.
Luca Alexandrescu