EST News - Jurnalism.

Exclusiv EST News


Din vremuri apuseExclusiv EST News

Istoria maşinilor „Dacia” şi „Aro” la Montreal

Câţi îşi mai amintesc de peripeţiile pe concurenţiala piaţă nord-americană a autoturismelor fabricate în partea întunecată a „Cortinei de fier”? Erau anii `80, iar românii îşi făcuseră un calcul aparent simplu: zona francofonă a Canadei era o „cucerire sentimentală” prin performanţele sportive ale Nadiei Comăneci. De altfel, în 1983, atunci când a fost lansată „Dacia” la Montreal, prezenţa Nadiei a ţinut prima pagină a ziarelor. Regimul de la Bucureşti, deasupra căruia trona „partidul”, se gândise să încerce cu degetul marea capitalismului.
EST News

Exclusiv EST NewsMontrealQuebec

Vânzările de case sunt în creştere la Montreal

După reluarea activităţii imobiliare în luna mai, odată cu suspendarea restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei, piaţa imobiliară din Montreal a avut un răspuns foarte surprinzător. Numărul de vânzări şi preţul mediu al proprietăţilor sunt în creştere, dar numărul noilor listări şi timpul de vânzare scad.
Marius Man

Exclusiv EST NewsViața de zi cu zi

Mintea noastră, dincolo de pandemie…

Viața înainte de pandemie ni se pare acum îndepărtată. Dupa o perioadă de izolare, ne bucurăm de relaxarea măsurilor, deși rămân incertitudinea pentru viitor, preocupările pentru sănătatea noastră și a celor dragi, precum și oboseala psihică și fizică. Nu poţi decât să-ți dorești să găsești timpul și energia pentru a avea grijă de tine şi de cei dragi.
Angela Cîmpan

Exclusiv EST NewsSpecial

O veste bună în criza globală

Statele lumii nu au fost pregătite să facă față pandemiei. Indiferent de geografie, indiferent de regim. La început, au negat. Apoi au spus că este ceva minor. După care s-au lăudat că situația este sub control. La urmă, au fost nevoiți să spună adevărul, că ne confruntăm cu o situație fără precedent în care trebuie luate măsuri excepționale.
Ion M. Ioniță

Exclusiv EST NewsQuebecViața de zi cu zi

Criza psihologică

Trăim o perioadă de singurătate, de izolare. Ne-am închis… în noi înșine.
Angela Cîmpan

Exclusiv EST NewsVideo

Prin București, în vremea coronavirusului

Filmare prin străzile pustii din București în vremea coronavirusului.
EST News

EditorialExclusiv EST NewsFrançais/EnglishQuebec

Petite tablette d’inconfort urbain

Je me demande parfois combien d’entre nous observent « les petites choses » qui gênent notre vie quotidienne, comme le geste largement généralisé de porter le sac à dos en pleine foule dans le transport public.
George Radulescu

Exclusiv EST NewsPovestiri din oraș

Atotştiutorii şi cetăţeanul obişnuit

„Conspiraţioniştii” fac un rău mai mare în spaţiul public decât „guvernele malefice din umbră” pe care le acuză de criza pe care o traversăm. Aceştia aruncă în derizoriu orice întrebare legitimă a omului obişnuit să gândească.
George Radulescu

Exclusiv EST NewsPovestiri din oraș

Când dai o bucăţică de putere-n mâna prostului

Unii angajaţi ai magazinelor montrealeze considerate esenţiale pentru populaţie au abandonat orice respect faţă de clienţi.
EST News

AcumExclusiv EST News

Frânturi de viaţă în vremea coronavirusului

La început s-au golit staţiile de metrou, străzile şi cafenelele. Au urmat clădirile de birouri, gările şi aeroporturile. Cine a plecat a fost bun plecat, cine a apucat să se întoarcă acasă se cheamă c-a avut noroc.
George Radulescu