EST News - Jurnalism.

În lume


În lume

Covid-19: După Canada, şi Irlanda interzice vizitele la domiciliu

Cetăţenii irlandezi nu mai au dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, măsură similară cu aceea din provincia francofonă a Canadei, Quebec. De asemenea, autorităţile de la Dublin au decis ca regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord să fie supuse unor noi restricţii severe.
Luca Alexandrescu

În lume

Ciprul nu mai dă „paşapoarte de aur” pe bani

Cetăţenia cipriotă garantează posesorilor libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene, motiv pentru care mulţi oameni bogaţi din spaţiul ex-sovietic, China şi ţările arabe şi-au cumpărat aşa-zisele „paşapoarte de aur”.
EST News

În lume

Ura de după uşă

“Degetul mijlociu pentru toți cei fără mască!”, scrie pe posterul campaniei lansate de către Senatul capitalei Germaniei şi de către “Visit Berlin”, o agenţie care “promovează turismul”.
Luca Alexandrescu

Carți buneÎn lume

Demasculinizarea, problema bărbaţilor de mâine

Doi cercetători în domeniul psihologiei au ajuns la concluzia că lumea contemporană şi-a diluat, încet şi sigur, componenta masculină. Bărbaţii sunt supuşi “demasculinizării” încă din timpul copilăriei şi îşi pierd încrederea că pot depăşi singuri problemele vieţii.
Luca Alexandrescu

AcumÎn lumeQuebec

Opriţi timpul! Coborâm la prima.

De-a dreptul înfricoşător este ceea ce se petrece cu oamenii simpli, în această perioadă nedefinită din istoria umanităţii. Nu a fost niciun război devastator şi nici vreo molimă care să radă jumătate din populaţia Europei, aşa cum s-a întâmplat cu ciuma bubonică, dar teroarea psihologică s-a cuibărit în toate cotloanele lumii.
EST News

În lume

Câini antrenaţi să-i simtă pe bolnavii de Covid-19

Finlanda vine pe “piaţa pandemiei” cu o iniţiativă ce ar putea fi revoluţionară – câinii care-i depistează pe bolnavii de Covid-19 cu cinci zile înainte ca aceştia să aibă primele simptome.
Luca Alexandrescu

În lumeSpiritualitate

Vatican: Eutanasia, omucidere ce nu poate fi justificată

Legalizarea eutanasiei și a suicidului asistat în multe ţări cu profunde rădăcini creştine îngrijorează Vaticanul, care afirmă că politicienii promotori ai unor astfel de legi sunt “complici” la suprimarea vieţii altor oameni. Mai mult, autoritatea religioasă acuză o degradare a sistemelor de justiţie din statele care au făcut posibilă o asemenea legislaţie.
Luca Alexandrescu

AcumÎn lume

Suedia are cele mai puţine cazuri de Covid-19

După ce a fost prezentată ca “exemplu negativ” pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, ca urmare a măsurilor lejere de prevenire pe care le-a adoptat, Suedia este declarată oficial performera luptei împotriva Covid-19.
EST News

EconomieÎn lume

În doi ani am putea avea taxiuri zburătoare

V-aţi săturat de ambuteiaje, şoferi care nu au nicio legătură cu condusul pe drumurile publice sau de gropile din asfalt cu damf de corupţie municipală? Ei bine, o companie germană, Volocopter, se pregăteşte să facă o frumoasă surpriză posesorilor de autoturisme exasperaţi de trafic.
EST News

În lume

Frica de Covid-19, declarată „mai puternică” decât cea de şomaj şi de sărăcie

Japonezii, australienii şi spaniolii par a fi cei mai îngrijoraţi din cauza noului coronavirus, arată ultimul sondaj „What Worries the World”, realizat de Ipsos în 27 de state ale lumii. În 14 dintre ţările care au făcut obiectul cercetării sociologice, teama de Covid-19 trece înaintea neliniştilor generate de şomaj şi de sărăcie, însă trebuie observat că aceste state nu au, în general, problema supravieţuirii economice, aşa cum se întâmplă, de pildă, pe continentul african.
Luca Alexandrescu