EST News - Jurnalism.

Montreal


Carți buneMontrealQuebec

Viitorul nu miroase bine

Cu puţin timp înainte de pandemie, la o şcolă din Montréal, copiilor din clasele primare li se spunea că Donald Trump e rău, că a ajuns preşedinte nu-se-ştie-cum şi că Valérie Plante, primarul în funcţie, face lucruri mult mai bune decât predecesorul ei, Denis Coderre. Totuşi, aceloraşi copii nu li se pomenea nimic de importanţa spălatului pe mâini în prevenirea răspândirii virusurilor „gastro”, care au făcut ravagii printre şcolari şi părinţi, deopotrivă.
EST News

MontrealQuebec

Tic, tac!

A fost odată ca niciodată, de n-ar fi fost ce bine ar mai fi fost. Cam așa ar putea începe o poveste despre timpul nostru, spusă de copiii de acum, atunci când vor fi la rândul lor bunici, nepoților lor.
Petru Cotnăreanu

MontrealQuebec

Covid-19, Québec: în biserici maximum 50 de persoane, în teatre 250

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 (peste 400 pe zi; mai multe decât în luna mai), autorităţile din provincia francofonă a Canadei au revizuit restricţiile lejere impuse populaţiei după lunile de izolare colectivă.
EST News

AcumMontreal

Ce ar fi trebuit să învăţăm de pe urma coronavirusului

Şi n-am învăţat. Ba dimpotrivă, se pare că devenim mai răi unii cu alţii, pe zi ce trece. Acesta este, totuşi, un exerciţiu de gândire pozitivă, în pragul a ceea ce va urma (Dumnezeu mai ştie ce anume).
EST News

EconomieMontrealQuebec

Profilul meu

Bună ziua domniilor voastre! Bătrânul și-a scos tacticos pălăria mare de fetru maron și a luat loc la masa de lângă fereastră, în cafeneaua de cartier. Un pahar de apă și două cafele, te rog. Bună să fie, domnule Max! Ca de obicei, una înainte și una după?, întreabă ospătarul. Aşa, așa, după obicei, cum spui dumneata.
Petru Cotnăreanu

Exclusiv EST NewsMontrealQuebec

Vânzările de case sunt în creştere la Montreal

După reluarea activităţii imobiliare în luna mai, odată cu suspendarea restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei, piaţa imobiliară din Montreal a avut un răspuns foarte surprinzător. Numărul de vânzări şi preţul mediu al proprietăţilor sunt în creştere, dar numărul noilor listări şi timpul de vânzare scad.
Marius Man

CanadaMontrealQuebec

Românii din Canada care merg în ţară intră direct în izolare, timp de 14 zile

Ambasada României la Ottawa comunică faptul că, la 23 iunie, a fost actualizată lista statelor din care cetăţenii români se pot reîntoarce în ţară fără a fi obligaţi să intre imediat în izolare/carantină, împreună cu membrii familiilor şi apropiaţii lor cu care intră în contact.
EST News

CanadaMontrealSport

Amintiri olimpice: Nadia sau prenumele unei generaţii canadiene

Nu departe de „orhideea chinezească” răsărită în mijlocul Montrealului („Quartier chinois”) dai peste bulevardul René-Lévesque, botezat după numele jurnalistului ajuns premier al Québecului. În luna iulie a anului 2016, pe „500 René-Lévesque Ouest”, adică în faţa Casei Olimpice canadiene, am văzut ceea ce nu-mi imaginam: mii de oameni veniţi să o aclame pe Nadia Comăneci (foto – încadrată de soţul său, Bart Conner şi de înotătoarea Annie Pelletier).
George Radulescu

CanadaMontrealSport

Amintirea unui mare succes: româncele au învins Canada la Montreal

Se întâmpla în aprilie 2015, la început de primăvară quebecheză. Echipa de FedCup a României, fără Simona Halep în componenţă, învingea reprezentativă similară a Canadei, cu Eugenie Bouchard pe post de vedetă.
EST News

MontrealPoze tari

Concert rock “homage” Montreal

George Radulescu