EST News - Jurnalism.

Oameni cu stil


Carți buneÎn lumeOameni cu stil

Cel mai important gânditor francez al momentului avertizează asupra spiritului de turmă

Bernard-Henri Lévy, care are un cuvânt greu de spus în lumea culturală francofonă, şi-a permis „luxul” de a face observaţii incomode şi de a pune câteva întrebări, la fel de incomode, în legătură cu pandemia de coronavirus. Statura sa intelectuală şi recunoaşterea de care se bucură l-au păzit, pentru moment, de un linşaj mediatic.
EST News

Oameni cu stilSpiritualitate

Cuvinte în vremea urii. Părintele Sofian: „Suntem ca între mii și milioane de microbi”

„Nu judeca, nu judeca pe nimeni, niciodată nu judeca! Nu-ți dai tu seama cât de gravă este călcarea acestei porunci înaintea lui Dumnezeu, nu-ți poți da seama!”, le spunea apropiaţilor săi Părintele Sofian Boghiu (1912-2002), cel care a rămas în amintirea multor oameni drept o dovadă a biruinței binelui asupra răului.
EST News

Oameni cu stil

Actorul John Wayne, acuzat de rasism după 40 de ani de la deces

În vârtejul „corectitudinii politice” care, mai nou, dărâmă statui, interzice filme şi sparge vitrinele magazinelor a intrat şi celebrul actor de western, John Wayne. Aceasta cu toate că au trecut mai bine de patru decenii de la moartea sa, iar cinematografia americană este indisolubil legată de imaginea lui „The Duke”, cum îi spuneau admiratorii.
EST News

Oameni cu stil

Prinţul Harry ar putea câştiga până la 25 de milioane de dolari pe an

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Harry, ar putea face o carieră profitabilă peste Atlantic ţinând discursuri. Duce de Sussex și al șaselea în linia de succesiune la tronul Regatului Unit, Prințul Harry a semnat un contract cu agenţia care îi reprezintă pe soţii Obama şi Clinton.
EST News

Carți buneOameni cu stil

De vorbă cu Andrei Pleşu: „Avem o vocaţie de victime, şi când nu ne iese, o confecţionăm”

Vă oferim spicuiri dintr-un dialog pe care l-am purtat cu omul de cultură Andrei Pleşu, în urmă cu mai bine de un deceniu. Dialogul integral a fost publicat atât în volumul „În căutarea României pierdute” (George Rădulescu), cât şi în cartea „Din vorbă-n vorbă” a lui Andrei Pleşu.
George Radulescu

Oameni cu stil

Cu Ioan Gyuri Pascu, prin Montreal, vorbind despre România

A fost ca ieri ultima întâlnire la Montreal cu genialul Ioan Gyuri Pascu. Se întâmpla în martie 2016 şi nimic nu anunţa că va mai rămâne cu noi aici, pe pământ, doar încă şase luni.
George Radulescu

Oameni cu stil

Radu Paraschivescu: Un român din Spania voia să-şi „renoveze” paşaportul

Într-o ţară normală, unde consumul de carte, săpun şi pastă de dinţi ar genera afaceri prospere, Radu Paraschivescu n-ar mai avea nevoie de nicio prezentare. Aşadar, s-a născut la 14 august 1960, la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limbi Străine, Secţia engleză-franceză (1984). A fost profesor de limba engleză, bibliotecar şi redactor de carte. A scris şi a tradus zeci de cărţi, lucrând ca senior editor la Editura Humanitas. Este autorul volumului „Ghidului nesimţitului”, publicat în peste 60.000 de exemplare. Probabil că sunteţi la curent cu deformările pe care le suferă limba română în diaspora. Ce i-ar putea determina pe conaţionalii noştri să-şi înveţe copiii limba maternă aşa cum trebuie?
George Radulescu

Oameni cu stil

Neagu Djuvara: “Provocările economice aproape că nu depind de om”

Ne întoarcem în timp cu opt ani pentru a privi o fotografie a momentului politic. Românii protestau în stradă împotriva regimului instituit de Traian Băsescu. Guvernul Boc, obedient faţă de fostul preşedinte, era înlocuit cu unul nou, condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta din urmă, retras între timp din viaţa publică, deţinea funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) la momentul desemnării ca premier. Cabinetul Ungureanu n-a rezistat decât trei luni la Palatul Victoria fiind doborât prin moţiune de cenzură de către PNL şi PSD. A urmat „epoca Ponta”, episodul „Colectiv”, teleormanizarea administraţiei operată de Liviu Dragnea şi marea lehamite a românilor faţă de politică. Dar să vedem ce avea de spus, la începutul lui 2012, încă activul Neagu Djuvara, observator atent al vieţii politice româneşti. Între timp ne-a părăsit şi el…
George Radulescu

Carți buneExclusiv EST NewsOameni cu stil

„Un secol cu Neagu Djuvara”

Sâmbătă, 18 decembrie 2010, la ora 12.00, am lansat cartea „Un secol cu Neagu Djuvara”. Evenimentul s-a desfăşurat la Librăria „Adevărul” de pe Strada Doamnei din Bucureşti (zona Piaţa Universităţii), în prezenţa a sute de cititori, a Profesorului Djuvara şi a istoricului Mihai Răzvan Ungureanu.
George Radulescu