EST News - Jurnalism.

Povestiri din oraș


Din vremuri apusePovestiri din oraș

La mare, pe vremea comuniştilor

Nu sunt deloc puţini, încă, aceia care-şi amintesc de săptămânile de vară petrecute pe litoralul Mării Negre, înainte de 1989. Variantele de consumare a timpului liber erau semnificativ mai reduse la acea vreme, dar „oamenii muncii” trăiau parcă mai intens perioada estivală.
EST News

Povestiri din oraș

Terorizat cu livrări de pizza, timp de nouă ani

Un belgian de 65 de ani este exasperat de aproape un deceniu de un necunoscut care plasează comenzi de pizza la adresa acestuia, fără a i se putea da de urmă, scrie „The Brussels Times”.
EST News

Povestiri din oraș

Bomba de unică folosință

Pentru că moșu` meu era lung și slab, pasul meu trebuia să fie de două ori mai des când mergeam cu el de mână. În acea duminică, după ce ne-am închinat la toate icoanele din biserică, moșu` zice : «Azi o să facem un ocol până să ajungem acasă, da’ să nu mă spui lu’ bunică-ta că ne tunde pe amândoi.»
Petru Cotnăreanu

Povestiri din oraș

Întâlnirea

Trântești ușa microbuzului. Ai întârziat. Îl suni:
Petre Barbu

EditorialPovestiri din oraș

Fuga de beție

Îmi vine să alerg după taxiul care m-a adus în fața blocului și să-l rog pe Sorin să doarmă cu mine. Dar el are familie, are unde să doarmă. Și eu am unde să dorm. Toată seara am băut cu Sorin și cu alții. Am băut ca să-mi înec frica.
Petre Barbu

Exclusiv EST NewsPovestiri din oraș

Atotştiutorii şi cetăţeanul obişnuit

„Conspiraţioniştii” fac un rău mai mare în spaţiul public decât „guvernele malefice din umbră” pe care le acuză de criza pe care o traversăm. Aceştia aruncă în derizoriu orice întrebare legitimă a omului obişnuit să gândească.
George Radulescu

Povestiri din oraș

Efectele psihozei: încăierare la Sherbrooke, soldată cu leziuni grave

Oraşul Sherbrooke a fost, în toiul pandemiei, scena unui incident desprins din filmele apocalitice de categoria a doua. Protagoniştii: un cetăţean care-şi aştepta partenera să iasă de la cumpărături dintr-un magazin Walmart şi un agent de pază zelos şi cu posibile probleme psihice.
EST News

Exclusiv EST NewsPovestiri din oraș

Când dai o bucăţică de putere-n mâna prostului

Unii angajaţi ai magazinelor montrealeze considerate esenţiale pentru populaţie au abandonat orice respect faţă de clienţi.
EST News

Povestiri din oraș

Toamna la Montreal

Frunze galbene, ruginii şi roşii, catedrale de piatră, parcuri generoase şi ploi mărunte. Asta îţi oferă acum cel mai mare oraş francofon din lume, după Paris.
George Radulescu