EST News - Jurnalism.

Quebec


Carți buneMontrealQuebec

Viitorul nu miroase bine

Cu puţin timp înainte de pandemie, la o şcolă din Montréal, copiilor din clasele primare li se spunea că Donald Trump e rău, că a ajuns preşedinte nu-se-ştie-cum şi că Valérie Plante, primarul în funcţie, face lucruri mult mai bune decât predecesorul ei, Denis Coderre. Totuşi, aceloraşi copii nu li se pomenea nimic de importanţa spălatului pe mâini în prevenirea răspândirii virusurilor „gastro”, care au făcut ravagii printre şcolari şi părinţi, deopotrivă.
EST News

EconomieQuebec

Specialistul

Zilele trecute citesc în jurnalul de specialitate al Camerei de Securitate Financiară, organism de supraveghere și coordonare a consilierilor financiari din Québec, un articol cu un titlu provocator : Care este munca unui consilier?
Petru Cotnăreanu

AcumÎn lumeQuebec

Opriţi timpul! Coborâm la prima.

De-a dreptul înfricoşător este ceea ce se petrece cu oamenii simpli, în această perioadă nedefinită din istoria umanităţii. Nu a fost niciun război devastator şi nici vreo molimă care să radă jumătate din populaţia Europei, aşa cum s-a întâmplat cu ciuma bubonică, dar teroarea psihologică s-a cuibărit în toate cotloanele lumii.
EST News

MontrealQuebec

Tic, tac!

A fost odată ca niciodată, de n-ar fi fost ce bine ar mai fi fost. Cam așa ar putea începe o poveste despre timpul nostru, spusă de copiii de acum, atunci când vor fi la rândul lor bunici, nepoților lor.
Petru Cotnăreanu

QuebecViața de zi cu zi

Scoaterea pumnului din gură sau de ce-i bună libertatea de exprimare

A-ţi comunica gândurile şi impresiile fără teama de a fi pedepsit sub o formă sau alta este un element esenţial al libertăţii umane. Fără acesta nu suntem cu adevărat liberi.
EST News

MontrealQuebec

Covid-19, Québec: în biserici maximum 50 de persoane, în teatre 250

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 (peste 400 pe zi; mai multe decât în luna mai), autorităţile din provincia francofonă a Canadei au revizuit restricţiile lejere impuse populaţiei după lunile de izolare colectivă.
EST News

EconomieMontrealQuebec

Profilul meu

Bună ziua domniilor voastre! Bătrânul și-a scos tacticos pălăria mare de fetru maron și a luat loc la masa de lângă fereastră, în cafeneaua de cartier. Un pahar de apă și două cafele, te rog. Bună să fie, domnule Max! Ca de obicei, una înainte și una după?, întreabă ospătarul. Aşa, așa, după obicei, cum spui dumneata.
Petru Cotnăreanu

Exclusiv EST NewsMontrealQuebec

Vânzările de case sunt în creştere la Montreal

După reluarea activităţii imobiliare în luna mai, odată cu suspendarea restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei, piaţa imobiliară din Montreal a avut un răspuns foarte surprinzător. Numărul de vânzări şi preţul mediu al proprietăţilor sunt în creştere, dar numărul noilor listări şi timpul de vânzare scad.
Marius Man

CanadaMontrealQuebec

Românii din Canada care merg în ţară intră direct în izolare, timp de 14 zile

Ambasada României la Ottawa comunică faptul că, la 23 iunie, a fost actualizată lista statelor din care cetăţenii români se pot reîntoarce în ţară fără a fi obligaţi să intre imediat în izolare/carantină, împreună cu membrii familiilor şi apropiaţii lor cu care intră în contact.
EST News

CanadaEconomieQuebec

Starea de bine

Dacă până acum am trecut prin mai multe stări, de la cea de urgență, la cea de necesitate, de alertă, sau câte au mai fost, sper să ajungem într-o bună zi și la starea de bine. Cât de repede va veni și cum va arată noua stare, e prematur să mă pronunț.
Petru Cotnăreanu