EST News - Jurnalism.

Special


Exclusiv EST NewsSpecial

O veste bună în criza globală

Statele lumii nu au fost pregătite să facă față pandemiei. Indiferent de geografie, indiferent de regim. La început, au negat. Apoi au spus că este ceva minor. După care s-au lăudat că situația este sub control. La urmă, au fost nevoiți să spună adevărul, că ne confruntăm cu o situație fără precedent în care trebuie luate măsuri excepționale.
Ion M. Ioniță

SpecialSpiritualitate

Răstignirea lui Hristos a încălcat dreptul iudaic

Conspiraţia politică a fariseilor şi a saducheilor împotriva Lui Hristos a generat un şir de ilegalităţi ce au culminat cu răstignirea Celui care a marcat ireversibil istoria umanităţii. Căpeteniile religioase ale iudeilor au încălcat toate procedurile prevăzute de legea ebraică în cazul acuzaţilor. La rându‑i, guvernatorul roman Ponţiu Pilat le‑a dat satisfacţie acestora, tot din raţiuni politice, deşi, potrivit principiilor dreptului roman, Iisus nu se făcea vinovat de nimic.
George Radulescu

Special

Ucraina forţează fărâmiţarea comunităţii româneşti

Administraţia regională Cernăuţi a discutat, la sârşitul lui martie, variantele împărţirii teritoriale sub-regionale din nordul Bucovinei, aflat actualmente între graniţele Ucrainei.
EST News

SpecialSpiritualitate

Ortodoxie şi bun-simţ

Din capul locului vă spun că rândurile care urmează nu sunt despre Biserica Ortodoxă Română şi ierarhii ei, ci despre Ortodoxie, ca fenomen spiritual. Diferenţa o poate face orice om de bun-simţ, cu o pregătire intelectuală medie. Găsesc cel puţin ciudate atacurile furibunde împotriva celor care mai au „îndrăzneala” de a-şi manifesta credinţa. „Performanţele” în materie ale comunismului sunt ameninţate.
George Radulescu