EST News - Jurnalism.

Sport


Sport

Ai noştri, ca brazii…

…cu mucii pe piept! Aşa suna o ironie, cam obraznică, pe care o foloseau copiii anilor ’80 atunci când echipa şcolii lor “reuşea” câte o înfrângere categorică în faţa unor adversari de la o altă şcoală, mai slab cotată la fotbal. Aşadar, “am înfrânt” şi cu Islanda (1-2), altădată (nu chiar de mult) ciuca bătăilor la scor de maidan, alături de San Marino şi Insulele Feroe.
EST News

Sport

Simona Halep – de ce România poate arăta altfel

Al treilea turneu WTA câştigat consecutiv de Simona Halep de abia s-a încheiat, după o finală curmată înainte de vreme, dar foarte intensă, în compania prietenei sale din circuitul feminin de tenis, Karolina Pliskova (numărul 4 mondial). A fost 6-0, 2-1 (abandon al adversarei), dar nu scorul sec şi victoria Simonei au dat frumuseţe partidei.
EST News

Sport

Foamea, „secretul de aur” al lui Novak Djokovic

Cu 17 titluri de Mare Şlem şi 34 de trofee din seria Masters, Novak Djokovic va rămâne cu siguranţă în Panteonul tenisului masculin, alături de Roger Federer şi Rafael Nadal. Numai că puţini cunosc secretele rezistenţei fizice de care dă dovadă Djokovic (33 de ani) şi cu care a uimit lumea sportului, inclusiv în 2020, când şi-a adjudecat Australian Open.
EST News

EditorialSport

Sportul, un „pansament“ pentru lumea post-pandemie

Poate cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în ultimele două luni a fost aceea că un lucru, aparent neimportant pentru tine, poate fi extrem de important pentru altul.
Amir Kiarash

SportVideo

A fost să fie Steaua … Bucureşti, România, Europa!

O seară de mai, în urmă cu 34 de ani, scotea România, doar pentru câteva zile ce-i drept, din cea mai neagră pasă a istoriei sale recente. Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni atunci când nimeni nu se mai aştepta la nimic bun.
George Radulescu

EditorialSport

Fotbal la izoletă

Viața e un chin fără sport la televizor. S-a închis totul, și Premier League, și Bundesliga, și turneele ATP și WTA, și ciclismul, până și fotbalul nostru.
Petre Barbu

CanadaMontrealSport

Amintiri olimpice: Nadia sau prenumele unei generaţii canadiene

Nu departe de „orhideea chinezească” răsărită în mijlocul Montrealului („Quartier chinois”) dai peste bulevardul René-Lévesque, botezat după numele jurnalistului ajuns premier al Québecului. În luna iulie a anului 2016, pe „500 René-Lévesque Ouest”, adică în faţa Casei Olimpice canadiene, am văzut ceea ce nu-mi imaginam: mii de oameni veniţi să o aclame pe Nadia Comăneci (foto – încadrată de soţul său, Bart Conner şi de înotătoarea Annie Pelletier).
George Radulescu

CanadaMontrealSport

Amintirea unui mare succes: româncele au învins Canada la Montreal

Se întâmpla în aprilie 2015, la început de primăvară quebecheză. Echipa de FedCup a României, fără Simona Halep în componenţă, învingea reprezentativă similară a Canadei, cu Eugenie Bouchard pe post de vedetă.
EST News

Sport

Halep, la Montreal: „Sunt o româncă adevărată“

Atmosferă impresionantă pe arena Uniprix din Montreal, la finala Rogers Cup, câştigată de Simona Halep cu 7-6 / 6-2 în faţa jucătoarei americane Madison Kays (nr. 10 WTA). Românii din tribune au purtat-o spre victorie pe sportiva noastră, iar steagurile tricolore au fost dominanta vizuală a evenimentului din vara anului 2016. A fost prima finală a Simonei la Montreal, locul unde, doi ani mai târziu, avea să se impună din nou.
George Radulescu